Peter Zinn

De beste klikker?

Door Peter Zinn op 16 juni 2017
Keywords: klikker, presenter, slides

Welke klikker/presenter gebruiken jullie? En kun je die aanbevelen?

Gisteren overkwam het me voor de tweede keer. In de test van tevoren werkte alles vlekkeloos. Maar met een volle zaal bereikte mijn klikker de computer achterin de zaal niet meer. Pijnlijk...

Ik ben meestal erg tevreden over mijn Logitech klikker. Prima dingen voor het geld (zo’n 70 euro als ik me goed herinner) en doen het in de meeste omstandigheden goed. Ze beweren dat ze een range van 30 meter halen.


En dat is ook zo. In een lege zaal. Het is me nu al twee keer overkomen dat ondanks testen van tevoren, als het publiek er eenmaal zit, de klikker de 30 meter (of 20, zoals gisteren) niet meer haalt. En daar sta je dan.

Prima klikker dus, maar met een nadeel. Twee nadelen. Ik zie net dat de mijne nog in Griekenland ligt en ik nu de Logitech van iemand anders heb. Ze verwisselen makkelijk.

Wie heeft er ervaring met betere klikkers. In schouwburgen en grote zalen zie ik de techniek van de blokkige klikkers gebruiken. Ik *denk* dat dat de handset van de Microcue2 is (onder andere). Heeft iemand die? Waar kun je ze aanschaffen? En hoe bevallen ze?

Ik hoor graag jullie meningen en verhalen!
 

Reacties

Marcel Harmsen Jun 17, 2017

Peter, wij staan in niet zulke grote zalen als jij…Je zou eens kunnen kijken bij de presenters van Kensington. Die hebben een wat groter bereik. En als je het nog steeds niet vertrouwt kom ik met plezier bij je doorklikken!

Ik heb 2 tips:

1.gebruik de ontvanger NIET op een USB-hub zonder stroom ... dat gaf bij mij allerlei ontvangstproblemen. De ontvanger direct in de laptop loste mijn problemen bijv. direct op.

en

2. Zorg dat je altijd een USB-verlengkabel mee hebt (ze zijn er in ieder geval tot een meter of 5). Als de de ontvanger hier in plaatst en vervolgens zo hoog mogelijk plaatst (en/of wat verder de zaal in als je ontvanger ‘achter bij de techniek’ is geplaatst.

Succes!

Paul ter Wal Jun 18, 2017

Helaas, ik gebruik ook de logitech. Dus ben benieuwd naar jouw nieuwe ervaringen

Melvin Redeker Jun 20, 2017

Ik gebruik dezelfde klikker (r700) en herken het probleem. Mijn oplossing is de ontvanger niet meer rechtstreeks in de pc, maar verlengen met een verleng-usb kabel zodat je de ontvanger op een betere positie kunt hangen (dugtape). Hang hem een halve meter hoger op. Bij mij werkt dat tot nu toe altijd. Ook in grote zalen.

Otto Wijnen Jun 20, 2017

Peter, ik gebruik sinds kort de Logitech Spotlight. Groot bereik (nog niet exact getest maar geen problemen gehad) en een paar hele fijne features. Bv de spotlight functie die het probleem van een laserpointer op een tv-scherm oplost door het scherm te verduisteren en alleen een cirkel / gat laat zien. Prachtig WOW-effect. Let wel: ik propageer uiteraard niet het gebruik van laserpointers of dit soort oplossingen; ik gebruik het als parodie! wink. Zie http://www.logitech.com/nl-nl/product/spotlight-presentation-remote?WT.mc_id=EMEA_DR_Q4_FY14_SERP&WT;.srch=&gclid=CjwKEAjwj6PKBRCAy9-07PeTtGgSJAC1P9xGVEsTJ6-LVGQNKKp93oNkRKjzX0Bmz57vhv5QfeVl_RoCsY7w_wcB

Om te kunnen reageren
heeft u een (gratis) PSA Holland account nodig.

Registreer    Login
disclaimer | ©2006-2018 psa holland, chatbots.org technologie door erwin van lun (2)