Marcel Harmsen

Een nieuw logo

Door Marcel Harmsen op 19 december 2016
Keywords: logo, PSA Holland, strijd, kind, mening

PSA Holland hanteert vanaf heden een fris, nieuw logo. Zoiets gaat niet zonder slag of stoot.


Een nieuw logo

Waarschijnlijk is het makkelijker om een kind te krijgen dan een nieuw logo voor je organisatie te ontwerpen. Als een kind ter wereld komt gaat dat hoe dan ook volgens de wetten der natuur (hoe wreed die natuur soms ook is). Maar bij het kiezen van een logo gaan er onvermoede krachten spelen die verhoudingen op het spel zetten en zware krassen maken in de vernislaag van wat wij beschaving noemen.

De rookwolken zijn inmiddels opgetrokken, de wonden zijn gelikt, het slagveld kan worden overzien. Het was een strijd die zich in het verborgene afspeelde.

Een vertrouwd logo omverwerpen vergt moed en energie. Wat is er mis mee? Waarom zouden we? Het is toch vertrouwd? Wie kwetsen we daarmee?

Als er eenmaal consensus is worden de messen geslepen en de stellingen ingenomen. De kleur moet hetzelfde blijven. De kleur moet anders. Het logo moet qua vorm bij de website passen. Wanneer is die klaar dan? En wie gaat het ontwerp doen?

Inmiddels liggen er al kermende slachtoffers tussen de rokende puinhopen.

Dan is er plots een eerste ontwerp. Afgerukte ledematen worden in allerijl aangenaaid en morfine doet de rest. Er heerst een sprankje hoop. Is een oplossing nabij? Vredesonderhandelaars draaien overuren. Splintergroeperingen proberen knuppels in hoenderhokken te gooien. Toch wordt er gestaag verder gebouwd en geschaafd aan een ontwerp dat her en der een vreugdekreet aan een schor geschreeuwde keel doet ontlokken.

Dan verstommen definitief de verre kanonnen. Het is zover. Het oude logo wordt keurig bijgezet in het mausoleum van de herinnering en Het Nieuwe Logo wordt gepresenteerd aan het volk. Voorzichtig enthousiasme. Spontane dansjes op het plein en snoepjes voor de kinderen. Dat ik dit nog mag meemaken.

PSA Holland heeft een nieuw logo. We zijn er trots op en heel blij mee. Vind er iets van. Vorm een mening. Maar vergeet nooit de strijd. En als je ooit een nieuw logo nodig hebt: Overweeg in plaats daarvan een kind. Het is zoveel makkelijker.

Marcel Harmsen

 

Reacties

Tom Sligting Dec 20, 2016

Erg fraai, zie nu pas dat oude loge meer tijdperk Polygoon-journaal is. Deze is fris, frivool, stijlvol en strak. Kan zeker half jaar mee…

Nienke Bloem MBA Dec 20, 2016

Wat een heerlijke blog (weer tranen over mijn wangen) en een mooi logo! Dank voor al jouw ‘regel’werk Marcel en vooral geduld. Held.

Adriaan Wagenaar Dec 20, 2016

Gefeliciteerd met de geboorte van het nieuwe logo! En wat een heerlijke beschrijving van het proces. Ik had deze voorstelling graag vanuit de zaal gevolgd. Heb je het trouwens al aan een focusgroep voorgelegd? Daar kan geen cabaretier tegenop wink

Lilian van der Gugten Dec 20, 2016

Mooi, strak, modern ontwerp!

Erwin van Lun Dec 20, 2016

Zo zo, PSA word hip! grin

Erwin van Lun Dec 20, 2016

Ik denk dat ik idd maar voor een kind ga. Nu nog een moeder. Die moet ik natuurlijk veroveren. Daar nog tips voor Marcel? wink

Frowa Schuitemaker Dec 20, 2016

PSA Holland is met zoveel ontwikkelingen bezig. De opleiding speciaal voor Entreeleden onder de naam Speakers College. Onze conventie die toch echt de eerste Europese Conventie wordt en dan ook nog de ledendifferentiatie. De eerste professionele leden hebben we al mogen begroeten. Hier past een nieuw logo bij. Marcel, dank je wel!

Eric Schoenmaker Dec 20, 2016

Strak, modern, toplogo. Goed gedaan.

Paul ter Wal Dec 21, 2016

Wat een heerlijke beschrijving van het proces; ik zie het helemaal voor me; een strijd der giganten. Ik ben blij met het nieuwe logo, ziet er fris en duidelijk uit. Mooi begin van een nieuw tijdperk.

Victor Bonke Dec 22, 2016

Een fraai nieuw logo waar duidelijk het bloed, zweet en tranen vanaf druipt. Ik vind het er strak uitzien en weer helemaal van deze tijd, gefeliciteerd met de geboorte ervan. Alles goed met vader en kind??

Om te kunnen reageren
heeft u een (gratis) PSA Holland account nodig.

Registreer    Login
disclaimer | ©2006-2018 psa holland, chatbots.org technologie door erwin van lun (2)