De kracht van introvert zijn | Sprekers

Datum: dinsdag 4 juli 2017
Locatie:Seats2Meet, Utrecht
Plaats:Utrecht, Netherlands
Initiatief:Judith Moonen
 

Wie kwamen er

Hans de Graaf - Brain TweakerHans Gijs HillmannGijsbrecht Paul ter WalPaul Lilian van der GugtenLilian Bas WestlandBas Tom SligtingTom

Foto's toevoegen

Omschrijving

We leven in een wereld waarin extravert zijn het ideaal is. Dit is in de sprekerswereld niet anders. Met verve een verhaal kunnen vertellen en overtuigend overkomen worden vaak als cruciaal gezien voor je succes als spreker, trainer en facilitator.

Toch is minstens een derde van de mensen die we kennen introvert. Introverte mensen luisteren liever dan dat ze praten. Ze gedragen zich eerder bespiegelend dan voortvarend. Ze worden daardoor vaker als ‘onzichtbaar’ bestempeld en horen dat ze zich beter moeten profileren. De kracht van hun temperament blijft meestal onderbelicht.

Dit kan voor een introverte spreker lastig zijn. Ze lopen het risico dat hun kwaliteiten minder gezien worden en dat ze daardoor minder geboekt worden. Het is de moeite waard om te kijken waar je als introvert juist je kwaliteiten als kracht kunt inzetten én waar je jezelf wat kunt oprekken als dat nodig is. Wat is belangrijk genoeg voor je om (tijdelijk) uit je comfortzone te stappen? En hoe zorg je dat je dan écht en waarachtig blijft?

In deze korte interactieve workshop bespreken we verschillen, kwaliteiten en valkuilen van beide uitersten van het spectrum introversie-extraversie. We kijken waar je zelf staat op de lijn van introversie-extraversie en bespreken een kleine hoeveelheid theorie. We gaan uit van de kracht van ieders natuurlijke temperament. De vraag is: hoe kunnen we de kracht van ons temperament (bewust) inzetten en tegelijkertijd onze bewegingsvrijheid vergroten zodat we ons publiek bereiken met ons verhaal?

Mieke Coupé (1973)

De kernvraag in alles wat ik doe, is: hoe kunnen we ons vrijer bewegen, ook in situaties die niet vanzelfsprekend comfortabel zijn? Ik help mensen om simpelweg de moed te hebben om dingen uit te proberen en te ervaren. Het streven is niet om iets perfect te doen, maar om je op een meer eígen en ontspannen manier te bewegen en te verhouden tot jezelf en je omgeving.

Opgeleid als Kunst- en Cultuurwetenschapper (EUR 2001), coach/ counseller (Academie voor Coaching en Counselling), trainingsacteur (Kapok) en trainer (Academy for Inspirational Leadership). In 2014/2015 heb ik me gespecialiseerd in presentatiecoaching bij de School voor Presentatiecoaching (NOBCO erkend). Sinds eind 2015 heb ik het onderwerp introversie en extraversie intensief bestudeerd en geef ik de training De kracht van introvert zijn.

disclaimer | ©2006-2018 psa holland, chatbots.org technologie door erwin van lun (2)