Historie

2000: Hans Ruinemans wordt lid van NSA USA

In 2000 werd het zaadje waaruit PSA Holland zou groeien geplant: Hans Ruinemans werd lid van de Amerikaanse National Speakers Organisation. Hij bezocht meerdere conventies en merkte hoe meer dan 2000 professioneel sprekers elkaar kunnen inspireren.

2005: IFFPS Top Overleg

image

Vlnr. Joep de Jong, Hans Ruinemans, Jim Rhode, Naomi Rhode, Paul Bridle, Ay Lin Tan en Jonathan Marks.

In de zomer van 2005 schoot het idee van een Nederlandse sprekersvereniging definitief wortel. Voormalig World Presidents van de International Federation For Professional Speakers IFFPS Paul Bridle en Naomi Rhode, vergezeld door haar echtgenoot Jim (voormalig President van de NSA USA) hadden in Amsterdam een ontmoeting met een aantal Nederlandse vakgenoten.

image

Hans Ruinemans en Naomi Rhode, IFFPS

2006: De oprichting

image

Paul ter Wal, mede-oprichter en inkomend voorzitter PSA Holland

Paul ter Wal was uiteindelijk degene die het plantje water gaf, waardoor de PSA Holland kon gaan groeien. Zijn inspanningen leidden tot de feitelijke oprichting van PSA Holland in 2006.

image

Kick-off meeting PSA Holland

De oprichtingsbijeenkomst werd bijgewoond door IFFPS World President Robyn Pearce. Internationaal erkende voice-coach Chris Davidson en internationaal top-spreker Frank Furness deelden daar hun kennis over het vak. Vele sprekers zouden hun voorbeeld volgen.

image

Hans Ruinemans met Robyn Pearce, IFFPS

2008: IFFPS Full Member Declaration

In maart 2008 werd (voorlopig) de laatste stap gezet: PSA Holland ontving de Full Member Association Declaration van de IFFPS, (tijdens haar allereerste internationale conventie) waarmee we een volwaardig lid werden van de internationale sprekersgemeenschap.

Vandaag is de Professional Speakers Association Holland een bloeiende en groeiende vereniging. En de rest is - zoals ze dat zo mooi zeggen - geschiedenis ...

image

Voice-coach Chris Davidson deelt zijn kennis met de leden van PSA Holland

 

Laatste Artikelen

 
 

Sprekers voor sprekers

Paul ter Wal

De PSA Holland is een jonge maar wel al ervaren beroepsvereniging; meer dan alleen leren en praten over je vak en je beroep(swens) is het ook een vriendenclub aan het worden. we trekken samen op; we leren om met elkaar te delen in plaats van alleen te kijken naar wat er voor mij inzit. Dat is voor mij de grootste doelstelling voor mij van de PSA Holland. Ik ben er van overtuigd dat we dat doel zullen bereiken. Ik daag iedere spreker uit daaraan mee te werken. zoals de Internationale Federatie het noemt: let's make the pie bigger!!

disclaimer | ©2006-2017 psa holland, chatbots.org technologie door erwin van lun (2)