Waarom lid worden?

U wilt als professioneel spreker altijd vooruit. U wilt uw expertise uitbreiden, uw spreekvaardigheid vergroten en door een juiste marketing simpelweg meer optredens boeken. Iedere spreker profiteert op één of andere manier van het lidmaatschap; iedereen heeft op zijn eigen niveau nog zwakke kanten, die verbeterd kunnen worden. De minder ervaren vakgenoot leert de fijne kneepjes van de top-sprekers. Zij op hun beurt worden scherp gehouden door de vragen van de relatieve beginners én worden nog betere sprekers door het contact met collega’s uit de ‘ere-divisie’.

En uiteindelijk hebben we allemaal baat bij een sterke markt. Samen kunnen we het sprekersvak naar een hoger niveau tillen, door uitwisseling van kennis, ervaring en informatie.

Als lid profiteert u van een aantal concrete voordelen:

Netwerkbijeenkomsten:

10 x per jaar wordt een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor leden en aspirant-leden. Op deze dagen kunt u op een ontspannen manier andere leden leren kennen en ervaringen uitwisselen.

Voor de meer ervaren sprekers organiseert de PSA enkele keren per jaar een ‘open-haard-sessie’. Leden houden daarbij een inleiding over onderwerpen die voor de ervaren spreker van belang zijn en geven de mogelijkheid daarover met elkaar van gedachten te wisselen.

Ook worden met enige regelmaat peer-2-peer bijeenkomsten georganiseerd. Leden presenteren daarbij zichzelf en hun voordracht aan collega-sprekers, met als doel elkaar van feedback te voorzien.

Congressen:

Als lid heeft u tegen gereduceerd tarief toegang tot de jaarlijkse conventie van de PSA Holland: de ideale gelegenheid om nationale collega’s te ontmoeten, maar vooral om de prestaties te bekijken van internationaal gerenommeerde sprekers en van ze te leren in diverse workshops.

Ook krijgt u korting op alle conventions van de Global Speakers Federation (GSF) in de wereld. Deelname aan een conventie biedt uitgebreide mogelijkheden uw eigen expertise te vergroten en kennis te maken met (internationale) collega’s en deskundigen.

Website koppeling:

Laat als lid uw website koppelen aan de website van PSA Holland, die weer een koppeling heeft met toonaangevende sprekersbureaus van Nederland en België.

Uw profiel pagina wordt geoptimaliseerd voor Google. Dat betekent dat uw PSA-profiel hoog in de lijst verschijnt, als iemand uw naam intikt in de Google zoekfunctie. Ook worden de laatste nieuwtjes op uw eigen website automatisch bij uw profiel getoond.

Community:

Ook virtueel is het PSA-netwerk toegankelijk. Leden hebben online toegang tot elkaars gegevens en kunnen met een druk op de knop elkaar een mail sturen.

Opleidings- en trainingprogramma:

Regelmatig vinden er trainings- en opleidingsactiviteiten plaats onder leiding van nationale en internationale deskundige sprekers. Voor aspirant-leden is er een speciaal opleidingstraject van 1,5 jaar.

Als ervaren lid kun je optreden als mentor voor nieuwe leden, die (relatief) onervaren zijn in het vak.

Vakliteratuur en audio CD’s:

U ontvangt 10 keer per jaar het blad Professional Speaker van onze zusterorganisatie uit de Verenigde Staten. Dit is inclusief 10 maal de audio CD “Voices of Experience”.

Certificering:

U heeft de mogelijkheid tot - internationaal erkende - accreditering als Certified Speaking Professional (CSP). Hiermee toont u aan zich te onderscheiden als top-professional in de sprekersmarkt: u heeft aantoonbaar een jarenlange ervaring als professioneel spreker, u heeft zich over een reeks van jaren steeds vernieuwd en voortdurend opleidingen gevolgd en u voorziet voor een belangrijk deel in uw inkomsten met werkzaamheden als spreker.

PEG’s:

Tegen een kleine extra bijdrage kunt u deelnemen aan bestaande Amerikaanse Professional Expert Groups PEG’s: een verzameling van experts rond een vakgebied, thema of gezamenlijk interesse. Zo bestaan bijvoobeeld de internationale PEG, de Humor PEG en de Consulting PEG.

 

Laatste Artikelen

 
 

Sprekers voor sprekers

Erwin van Lun

Als je meer wilt zijn dan gewoon een leuke spreker, dan is er nog veel te leren. Veel meer dan dat je denkt! En als je dan ook nog naar het buitenland gaat kijken, weet je bijna niet eens meer waar je moet beginnen. PSA helpt. :-)

disclaimer | ©2006-2018 psa holland, chatbots.org technologie door erwin van lun (2)